Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниTime’s Up звинуватили Disney у «нападі на основі гендеру» щодо Скарлетт Йоганссон

Заяву опублікували від імені 4 організацій

Організації Women in Film, Los Angeles, ReFrame і Time’s Up опублікували спільну заяву, у якій звинуватили Disney у «нападі на основі гендеру» щодо справи з позовом Скарлетт Йоганссон. Про це пишуть Variety

Раніше акторка подала в суд на Disney через недотримання умов угоди щодо прокату «Чорної вдови». За контрактом, стрічку повинні були показувати тільки в кінотеатрах, проте в день прем’єри вона також вийшла на стримінгу Diney+. Це вплинуло на гонорари акторки.

Disney назвала заяву Йоганссон «безпідставною» та додала, що «позов є особливо сумним і тривожним через його бездумне ігнорування жахливих і тривалих глобальних наслідків пандемії».

Реакція організацій стосується саме відповіді компанії на позов акторки. У заяві вони наголосили, що не приймають чиюсь сторону, а критикують Disney за спробу «охарактеризувати Йоганссон як нечутливу або егоїстичну через те, що вона захищає свої права».

«Хоча ми не займаємо жодної позиції в судовому процесі між Скарлетт Йоганссон і компанією Walt Disney, ми рішуче виступаємо проти нещодавньої заяви Disney, яка намагається охарактеризувати Йоганссон як нечутливу або егоїстичну через те, що вона захищає свої права. Цей напад на основі гендеру не має місця в позові та сприяє створенню середовища, у якому жінки та дівчата проти чоловіків сприймаються як менш здатні захищати власні інтереси, не стикаючись із суб’єктивною критикою», – ідеться в заяві.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.