Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Канаді лікар роками потай запліднював жінок чужою спермою. Тепер він має виплатити компенсацію

Чоловік заперечує звинувачення

Канадський лікар-репродуктолог Норман Барвін погодився виплатити компенсацію в 10 мільйонів доларів після звинувачень, що він обманом використовував свою або чужу сперму для запліднення пацієнток. Про це повідомили Ottawa Citizen.

Згідно із заявою юридичної фірми, 17 людей виявили через тест ДНК, що Барвін є їхнім біологічним батьком. Більше 80 не знають особистість свого біологічного батька, але впевнилися, що лікар не використовував сперму, яку повинен був за угодою перед заплідненням. Загалом до колективного позову приєдналися 226 людей. Деякі випадки сталися ще в 70-х.

Справа набула розголосу у 2016-му, коли подружжя Давіна та Деніел Діксон подали до суду на Барвіна після того, як виявили, що Деніел не є біологічним батьком їхньої дочки. Ним виявився сам Барвін, до якого вони звернулися в 1989 році.

Барвін не визнав свою провину, але погодився на компенсацію, адже хотів «уникнути витрати часу та грошей на боротьбу зі справою». Суд має затвердити компенсацію, її переглянуть на слуханні в листопаді.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.