Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАлісія Вікандер відреагувала на критику щодо касту стрічки «Дівчина з Данії»

Акторка вважає, що транслюди повинні частіше отримувати ролі в кіно

Алісія Вікандер («Tomb Raider: Лара Крофт») поділилася своїми думками щодо критики касту драми «Дівчина з Данії», за роль у якій вона отримала «Оскар». Акторка дала інтерв’ю Insider.

Зокрема, глядачам не сподобалося, що на роль трансжінки обрали цисгендерного актора. Едді Редмейн зіграв художницю Лілі Ельбе – одну з перших трансжінок, якій зробили операцію за зміною статі. За цю роль актор отримав номінацію на «Оскар».

В інтерв’ю Вікандер поділилася, що зйомки стрічки були «дуже повчальними» та що Редмейн «чудово впорався зі своєю роллю». Однак акторка виступила за кращу репрезентативність реальних транслюдей у кіно.

«Я цілком розумію критику, тому що нам потрібно змінюватися. Ми повинні переконатися, що трансчоловіки та трансжінки можуть отримати роботу. Урешті-решт нам треба дійти до того моменту, коли транслюди будуть грати цисгендерів. Бо це найголовніше, розумієте?» – сказала Вікандер.

Напередодні релізу стрічки у 2018-му Редмейн також відповів на критику щодо своєї ролі.

«Я сподіваюся, що настане день, коли з’явиться більше трансгендерних акторів, які грають як транслюдей, так і цисгендерних людей. І як актор я сподіваюся, що кожний зможе отримати будь-яку роль, якщо грає з почуттям чесності та відповідальності», – поділився Редмейн.

Читайте нашу добірку фільмів про трансгендерних людей, які вчать прийняття.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.