Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниMattel створили ляльку Barbie на честь розробниці вакцини AstraZeneca

Аби надихнути дівчат на кар’єру в STEM

Корпорація Mattel створила шість нових ляльок Barbie на честь жінок, які працюють у галузі STEM і які зробили свій внесок під час пандемії COVID-19. Про це пишуть BBC.

Одну з іграшок присвятили професорці Сарі Гілберт, яка розробила Оксфордську вакцину AstraZeneca від коронавірусу, яка є однією з найпопулярніших у світі. За словами науковиці, спочатку пропозиція здалася їй «дуже дивною», проте вона сподівається, що зможе надихнути дітей своїм прикладом.

«Я дуже хочу надихнути наступне покоління дівчат на кар’єру в STEM. Сподіваюся, що діти, які побачать мою барбі, зрозуміють, наскільки життєво важливою є робота в науці», – поділилася Гілберт.

Також Mattel відзначили медсестру швидкої допомоги Емі О’Салліван, яка лікувала першого пацієнта з COVID-19 у лікарні Вайкофф у Брукліні; лікарку Одрі Крус, яка бореться з расовою дискримінацією; біомедичну дослідницю Жаклін Гоес де Ісус, яка досліджувала розвиток COVID-19 у Бразилії; лікарку Кірбі Уітбі, яка створила халати для медпрацівників, що можна використовувати повторно; а також психіатриню Чіка Стейсі Оріува, яка виступала проти расизму в системі охороні здоров’я.

На честь створення ляльок Mattel зроблять пожертву до організації «Жінки в науці та техніці», яка заохочує дівчат розглянути кар’єру в STEM.

ФОТО: UNIVERSITY OF OXFORD, MATTEL

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.