Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМінекономіки планує зменшити гендерний розрив в оплаті праці до 2023 року

У межах проєктів Національної стратегії

Міністерство економіки розробило проєкти Національної стратегії щодо зменшення гендерного розриву в оплаті праці до 2023 року.

Наразі документи планують надіслати на погодження всім зацікавленим центральним органам виконавчої влади, після чого їх винесуть на громадське обговорення.

За словами заступниці міністра економіки Світлани Глущенко, рівень гендерної сегрегації на ринку праці залишається достатньо високим, незважаючи на певні позитивні зміни в останні роки.

«Існує розрив в оплаті праці жінок і чоловіків в Україні, який хоч і демонструє тенденцію до скорочення (за підсумками першого кварталу 2021 року він досяг найнижчого рівня за всю історію нашої держави та склав близько 18%), проте залишається суттєво вищим ніж у більшості розвинених країн світу, зокрема країн Європейського Союзу», – прокоментувала Глущенко.

У 2020-му Україна приєдналася до двох провідних міжнародних ініціатив, метою яких є скорочення гендерного розриву в оплаті праці – «Партнерство Біарріц» з утвердження гендерної рівності та Міжнародна коаліція за рівну оплату праці. Після приєднання уряд зобов’язаний планомірно зменшувати розрив в оплаті праці жінок і чоловіків за роботу рівної цінності.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.