Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВиробника Barbie розкритикували через виключення ляльки азійського походження

У колекції «Олімпіада-2020»

Виробника іграшок Mattel розкритикували через виключення ляльки азійського походження з колекції, яку присвятили Олімпіаді. У компанії наголосили, що лінійка «підкреслює інклюзивність та інновації». Про це повідомив Hypebae.

Колекцію до Олімпійських ігор у Токіо випустили ще минулого року, до неї ввійшли іграшки Barbie, Hot Wheels та UNO. Бренд створив п’ять ляльок, які представляють такі види спорту, як-то: бейсбол / софтбол, скелелазіння, карате, скейтбординг і серфінг.

Однак після реклами наприкінці липня цього року користувачі помітили, що з колекції прибрали ляльку азійського походження.

«Відсутність азіатської Барбі помітна, незважаючи на бажання Mattel розширити можливості та підтримати різноманітність та інклюзивність. При тому, що вони використали японську форму для карате!» – написали у твітері.

Водночас деякі користувачі припустили, що лялька, яка представляє скейтбординг «виглядає азійською». На це відповів підприємець Дейв Лу, який порівняв її з лялькою сноубордистки Клої Кім, що вийшла у 2018-му.

«Азіати продовжують залишатися осторонь «різноманітності» на робочому місці, під час вступу у коледж і навіть в іграшках [...] Ось так виглядає азійська Барбі. Ще одна жінка мала виграти золоту медаль, щоб це сталося. Мабуть, азіати просто не заслуговують на це», – написав Лу.

Mattel поки не відреагував на звинувачення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.