Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТрансгендерні спортсмени зможуть брати участь у змаганнях із фігурного катання

Незалежно від того, чи здійснювали вони медичне втручання

Трансгендерним спортсменам і спортсменкам дозволили брати участь у змаганнях із фігурного катання за категорією, з якою вони себе ідентифікують. Про це повідомляє Міжнародний союз із фігурного катання (ISU).

У заяві трансгендерних осіб описали як людей, чия гендерна ідентичність відрізняється від статі за народження незалежно від того, чи здійснювали вони будь-яку форму медичного втручання.

Для участі трансчоловіки мають надати документ про те, що їхня гендерна ідентичність чоловіча, після чого в ISU перевірять здатність спортсмена змагатися в бажаній категорії.

Трансжінки повинні надати довідку принаймні за 12 місяців до першого змагання, що їхній рівень тестостерону не перевищує 5 наномолів на літр крові. Такий рівень тестостерону має залишатися протягом усього часу участі в жіночій категорії.

«Уся інформація про фігуристів, а також усі результати перевірок та оцінок, що проводяться відповідно до нової політики, будуть постійно зберігатися в суворій таємниці. Уся медична інформація та дані, що стосуються фігуриста, будуть розглядатися як конфіденційна особиста інформація», – наголошують в ISU.

Зрештою, ISU видасть сертифікат, який підтвердить право брати участь у змаганнях. У разі бажання повернутися до іншої категорії трансгендерний спортсмен або спортсменка не зможуть це зробити впродовж чотирьох років.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.