Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниPornhub вирізав відео з турів еротичного мистецтва через критику з боку музеїв

Галерея Уффіці погрожувала судовим позовом на компанію

Pornhub вирізав низку матеріалів із серії Classic Nudes після скарг галерей на використання їхніх творів у турі еротичного мистецтва. Про це пишуть Dazed.

Із платформи видалили твори, які розміщені в галереї Уффіці у Флоренції, мадридському музеї Прадо й у Луврі в Парижі.

Першим проти проєкту виступив Лувр, який попросив прибрати свої картини з інтерактивного туру. В Уффіці погрожували судовим позовом, там розміщення творів назвали «абсолютно незаконним».

«Кодекс культурної спадщини в Італії передбачає, що для використання зображень музею необхідно мати дозвіл, який регулює методи та встановлює певну суму, що підлягає сплаті. Усе це відбувається в разі дозволу музею, який навряд чи був би виданий у цьому випадку», – прокоментували в музеї.

Проєкт Pornhub включає цифрові репродукції відомих творів, які містять довідкову інформацію й аудіогіди, а також відеоінтерпретації вибраних творів.

У турі досі доступні екскурсії Музеєм Орсе (Париж), Національною галереєю в Лондоні та Музеєм мистецтва Метрополітен (Нью-Йорк).

«Програма відкритого доступу музею відкриває сотні тисяч творів у нашій колекції, і ми, як правило, не прагнемо регулювати їх широке використання», – прокоментував інцидент Кеннет Вайн, керівник відділу комунікацій у Метрополітен.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.