Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Великій Британії переглянуть закон рівності, щоб захистити жінок у період менопаузи

Закон уже забороняє дискримінацію через вік і материнство

У Великій Британії можуть внести зміни до законодавства, що передбачатимуть захист жінок у період менопаузи. Про це заявила Керолайн Ноукс, голова комітету з питань про жінок і рівність, повідомляє The Guardian.

За словами Ноукс, жінки в період менопаузи зазнають дискримінації на робочому місці та змушені використовувати законодавство про інвалідність, щоб звернутися до суду з позовом.

Під час розслідування проаналізують, чи необхідно посилювати закон про рівність і чи треба вносити менопаузу як ознаку для захисту в цьому ж законі, що вже забороняє дискримінацію через вік, зміну статі, материнство тощо.

«Ми чуємо занадто багато історій від людей, яким найлегше просто подати позов про дискримінацію за інвалідність. Менопауза – це не інвалідність. Якщо ми зробили материнство ознакою для захисту, чи не треба нам зробити те ж із менопаузою? Присяжні досі вагаються, але я не виключаю цього», – поділилася Ноукс.

Політикиня додала, що була здивована кількістю жінок, які поділилися своїм досвідом дискримінації задля дослідження, і попередила компанії, що, якщо вони не йтимуть назустріч працівницям у період менопаузи, вони ризикують «втратити таланти та продуктивність».

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.