Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДесятки країн закликали захищати права та свободи жінок в Афганістані

У заяві вони зазначили, що готові надати допомогу

Більше 20 країн підписали спільну заяву про жінок і дівчат в Афганістані після того, як там владу отримали члени руху Талібан. Текст опублікований на сайті Європейської ради.

«Ми глибоко стурбовані афганськими жінками й дівчатами, їхніми правами на освіту, роботу та свободу пересування. Ми закликаємо тих, хто має владу й авторитет в Афганістані, гарантувати їхній захист [...] Слід запобігати будь-якій формі дискримінації та зловживань. Ми в міжнародному співтоваристві готові надати гуманітарну допомогу та підтримку, щоб їхній голос був почутий», – ідеться в заяві.

У спільному листі додали, що країни будуть уважно стежити за тим, як будь-який майбутній уряд забезпечує права та свободи, які «стали невід’ємною частиною життя жінок і дівчат в Афганістані протягом останніх 20 років».

Країни, які підписали заяву: Албанія, Аргентина, Австралія, Бразилія, Канада, Чилі, Колумбія, Домініканська Республіка, Коста-Ріка, Еквадор, Сальвадор, Європейський Союз, Гондурас, Гватемала, Північна Македонія, Нова Зеландія, Норвегія, Панама, Парагвай, Сенегал, Швейцарія, Велика Британія та США.

Відомо, що днями у столиці Афганістану Кабулі відбулася перша жіноча акція протесту. Серед вимог – право на освіту, роботу та участь у політичному житті країни.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.