Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАспірин може допомогти під час лікування раку молочної залози – британські лікарі

Препарат здатен зробити імунотерапію більш ефективною

Аспірин може допомогти в боротьбі з потрійно-негативним раком молочної залози. Таке припущення зробили лікарі фонду Christie NHS Foundation Trust у Манчестері, повідомляє BBC.

За словами лікарів, аспірин може допомогти своїм протизапальним ефектом, проте рекомендувати починати його прийом ще зарано через необхідність додаткових досліджень.

Лікарка Ребекка Лі заявила, що результати лабораторних досліджень свідчать про те, що аспірин може зробити певні види імунотерапії більш ефективними, запобігаючи виробленню речовин, що послаблюють імунітет.

У межах дослідження, яке фінансується благодійною організацією Breast cancer now, деяким пацієнтам перед операцією та хіміотерапією призначатимуть аспірин, а також протипухлинний препарат авелумаб. У разі успіху лікарі проводитимуть подальші клінічні випробування засобів.

«Ми сподіваємося, що наше випробування покаже, що в поєднанні з імунотерапією аспірин може посилити ефект і в результаті може забезпечити новий безпечний спосіб лікування раку молочної залози», – коментує керівниця дослідження лікарка Енн Армстронг.

Низка досліджень протягом останніх років говорить про користь аспірину, зокрема, для зниження ризику серцевого нападу чи інсульту. З 2016 року в США препарат рекомендують для запобігання раку товстої кишки. Тоді дослідження показали, що вживання аспірину протягом шести й більше років знижує ризик виникнення цього раку на 19%.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.