Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниМайже половина українців негативно ставиться до ЛГБТ та чайлдфрі

Поколоління незалежності найбільш толерантне

Майже половина українців негативно ставиться до ЛГБТ+ спільноти та чайлдфрі (людей, які свідомо не хочуть мати дітей). Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг».

47% респондентів заявили, що негативно ставляться до спільноти ЛГБТ+, а 42% – до чайлдфрі. Приблизно половина опитаних ставиться до ЛГБТ+ і чайлдфрі нейтрально, лише 7–8% – позитивно. 28% опитаних повідомили, що не сприймають атеїстів, 63% загалом ставляться нейтрально, 8% – позитивно.

За результатами опитування, найбільше толерантність проявляють молоді жінки 16–24 років: із них третина ставиться позитивно до ЛГБТ та чайлдфрі. Серед хлопців цього ж віку таких утричі менше.

Загалом найтолерантнішим назвали покоління незалежності. До всіх трьох категорій їх ставлення радше нейтральне (60–70%), ще близько 20% ставляться до них позитивно, до 20% – негативно. Серед регіонів найбільш толерантним є Київ.

«Особливо виділяється група 16–24 років, які найбільш відкриті до змін і прагнуть самоствердження. Вони єдині, хто більше відкриті до змін, ніж консервативні. Жінки в усіх вікових групах більше, ніж чоловіки тяжіють до самовизначення (доброта й універсалізм)», – ідеться у звіті.

Водночас рівень толерантності з віком знижується та досягає найнижчого рівня в найстаршому віці (61+), серед них до чайлдфрі та ЛГБТ ставляться найбільш негативно.

У звіті додали, що 51% опитаних підтримують ідею відновлення смертної кари в Україні, а 45% виступають проти цього. Серед більшості прихильників підтримки – старші, бідніші чоловіки з нижчим рівнем освіти, а також ті, хто відчуває негативні емоції до себе (сором, гнів, сум, байдужість і страх).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.