Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЧоловік, який знімався для обкладинки альбому Nirvana, подав у суд на гурт через дитячу порнографію

Позивач стверджує, що фото використали для просування платівки

Спенсер Елден, який немовлям знявся для обкладинки платівки Nevermind, подав у суд на Nirvana. Позивач стверджує, що оголене зображення є дитячою порнографією. Про це повідомляє Variety.

На обкладинці альбому 4-місячний Елден оголений плаває під водою в басейні. Зображення сприймали як меседж про капіталізм, оскільки до нього також додали доларову купюру на гачку, до якої пливе немовля. У Variety зазначили, що несексуальні оголені фотографії немовлят не вважаються дитячою порнографією відповідно до закону.

Адвокат позивача Роберт Ю. Льюїс стверджує, що обкладинка перетинає межу дитячого порно та що гроші в кадрі роблять дитину «схожою на секс-працівника».

«Підсудні використовували дитячу порнографію, що зображує Спенсера як найважливіший елемент просування платівки, що зазвичай використовується в музичній індустрії, щоб привернути увагу. Вони створюють обкладинки альбомів, де діти позують у сексуально провокаційній манері, щоб завоювати славу, продажі та залучити увагу ЗМІ й реакцію критиків», – ідеться в позові.

Позивач просить щонайменше 150 тисяч доларів у кожного з підсудних, серед яких колишні учасники гурту, фотографи та студії звукозапису.

Елден неодноразово відтворював обкладинку на честь річниць альбому, позуючи у купальних шортах. Водночас чоловік висловлював неоднозначні почуття щодо знімку, однак ніколи не описував його як порнографічний.

У минулому Елден розповідав, що не отримував компенсації за фото, а його батькам тоді заплатили 200 доларів. У позові додали, що батьки чоловіка не підписували документи, що дозволяють будь-яке використання зображення.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.