Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ школах Сеула дівчатам дозволили носити різнокольорову спідню білизну

Остаточне рішення залишається за кожним навчальним закладом

Школи в Сеулі почали скасовувати правило дрес-коду, що вимагає від учениць одягати лише білу спідню білизну. Рішення пояснили тим, що правило може порушувати права людини. Про це пише The Korea Herald.

В управлінні освіти Сеула заявили, що загалом шість середніх і старших шкіл для дівчат зняли або переглянули свій дрес-код, що регулює колір спідньої білизни та шкарпеток учениць. Ще 25 планують зробити це до кінця цього року. Правило наразі залишається в майже 25% навчальних закладів, незважаючи на спроби його усунути.

У школах діяли правила, як-от: «штрафні бали будуть нараховані на всі види спідньої білизни, крім білої спідньої білизни без малюнка», «мереживна білизна заборонена» та «блузки повинні бути достатньо довгими, щоб не було видно білизни, піднімаючи руки».

«Для того, щоб гарантувати ученицям право проявляти свою індивідуальність, ми якнайшвидше будемо впроваджувати положення про шкільний кодекс поведінки та продовжуватимемо забезпечувати школярам права на ухвалення рішень», – сказав Чо Хі Йон, начальник управління освіти.

Наразі досі невідомо, що буде з навчальними закладами, які не дотримаються наказу, оскільки остаточне рішення про внесення будь-яких змін належить школі.

У травні громадська молодіжна група «Асунаро» подала петицію до Національної комісії з прав людини Кореї проти 33 початкових, середніх і середніх шкіл у Сеулі щодо обмеження прав учнів. Там ученицям забороняли ходити до школи та повертатися додому в спортивних костюмах, завивати або фарбувати волосся, а також примушували носити білу білизну та координувати колір панчох і шкарпеток.

Розповісти друзям
1 коментарпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.