Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОнлайн-медіа дискримінують жінок у 80 разів частіше, ніж чоловіків – ІМІ

Які сайти виражають сексизм найчастіше

98,8% сексистських матеріалів виражають дискримінацію стосовно жінок. Щодо чоловіків таких матеріалів трапляється лише 1,2%. Про це свідчить аналіз 25 загальнонаціональних онлайн-ЗМІ від Інституту масових інформацій.

За моніторинговий день дослідники зібрали 247 матеріалів, які містять ознаки сексизму. Метою було виявити кількість сексистських і дискримінаційних меседжів, а також стереотипів щодо жінок та чоловіків, які просувають у медіа.

За результатами, третина медіа (28%), які ввійшли до моніторингу, мали сексистські та принизливі дискримінаційні меседжі. Найбільшу кількість подібних ідей публікували на сайті «Політека» (37,7%), на другому місці – ТСН (26,3%), на третьому – «4 канал» (12,1%), на четвертому – «Корреспондент» (10,1%). В аналізі зазначили, що медіа дискримінували жінок у 80 разів частіше, ніж чоловіків.

Зокрема, серед стереотипів, які простежили в «Політеці»: «ти жінка, а отже, ми осуджуватимемо тебе через твій вік», «ти жінка, а отже, дружина, а потім уже особистість», «ти жінка, а отже, ми ділитимемо всіх на стереотипи за кольором волосся», «ти жінка, а отже, ми маємо право осуджувати тебе твій одяг».

«Окрім типових сексуалізованих описів тіла, на ТСН приділяли увагу окремим його частинам. Наприклад, у ТСН сідниці називають п’ята точка. Редактори ТСН навіть створили тег #пятаточка на матеріали, де по-сексистськи описують жіночі сідниці», – зазначають в аналізі.

У разі, якщо ви помічаєте сексизм і стереотипи в медіа, ІМІ радить звертатися в Комісію з журналістської етики або залишати скаргу на сайті «Медіачек», де розглядають порушення базових професійних стандартів журналістики та журналістської етики.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.