Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниБібліотеки не отримають книгу, що «підтримує усталені гендерні стереотипи» – Мінкульт

Міністр подав запит щодо зупинки закупівлі

Міністерство культури та інформаційної політики відкликало процес закупівлі для бібліотек книги «Щоб у 16 не було запізно» авторки Марини Ланге. Як повідомила пресслужба Мінкульту, видання «підтримує усталені гендерні стереотипи».

«Міністерство культури та інформаційної політики виступає проти цензури в будь-якому її прояві. Водночас є речі, які, попри вільне розповсюдження в крамницях, не мають фінансуватися за кошти платників податків. Книга Марини Ланге «Щоб у 16 не було запізно» – одна із таких речей. Тому що підтримує усталені гендерні стереотипи. Авторка узагальнює переконання про те, якими мають зростати дітлахи різних статей, закликає заохочувати хлопчиків і дівчат до певної поведінки, що «відповідає» уявленням про жіночність і мужність», – ідеться в заяві.

Запит на Український інститут книги щодо можливості зупинити процес закупівлі книги подав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

У міністерстві підсумували, що «забезпечення гендерної рівності в усіх сферах суспільного життя є невід’ємним елементом становлення України як держави, що дотримується демократичних принципів і поважає права людини та основоположні свободи».

Раніше Український інститут книги оприлюднив список видань, які будуть придбані для бібліотек. Серед них і була книга «Щоб у 16 не було запізно», яка транслює гендерні стереотипи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.