Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Шлюб для них схожий на мрію». Президентку Танзанії критикують за сексизм у бік футболісток

Спортсменки відреагували на заяву політкині

Перша президентка Танзанії Самія Сулуху Хасан виступила із сексистською заявою. За словами політкині, місцеві футболістки приносять країні гордість, проте їм може бути важко вийти заміж через свою зовнішність. Про це пише CNN.

На заході, присвяченому чоловічій збірній із футболу, Хасан назвала футболісток жіночої збірної плоскогрудими та недостатньо привабливими для шлюбу. Водночас президентка підкреслила необхідність збільшення фінансування спортсменів Танзанії, зокрема, спортсменок, а також догляду за ними на пенсії.

«Про спортсменок із плоскими грудьми можна легко подумати, що це чоловіки. На жаль, у деяких із них немає надії на шлюбне життя, шлюб для них схожий на мрію. Якби хтось тут обрав одну з них і запросив її додому як дружину на зустріч із батьками, я впевнена, що ваша мама була б здивована та збентежена, жінка це чи чоловік», – сказала президентка.

Відео з промовою Хассан почали поширювати в соцмережах. Політикиню критикують за сексистські заяви. Водночас футболістки збірної відреагували на заяву президентки: вони стверджують, що слова Хасан «неправильно витлумачили» та що її заява дала їм багато сил і наснаги.

«Ми прекрасні, ми чудові, як й інші жінки, і ми також плануємо колись стати матерями. Питання про нашу зовнішність – це не те, що дійсно турбує нас... Наша гра потребує великої сили. Ми не будемо зупиняти тренування для зміцнення наших м’язів, щоб досягти своїх цілей», – сказала одна зі спортсменок.

Активістка та засновниця руху #ChangeTanzania Марія Сарунгі Цехай назвала висловлювання президентки бодішеймінгом. Цехай додала, що заяви Хасан були «абсолютно неприйнятними та несподіваними для жінки-лідера», оскільки президентка сама бореться із сексизмом.

ФОТО: FACEBOOK

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.