Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАфганські жінки влаштували протест із вимогою зберегти їхні права

«Без жінок уряд ніколи не протримається»

Близько 80 жительок афганського міста Герат вийшли на протест, вимагаючи від нової влади Талібану зберегти права жінок на роботу й освіту. Про це повідомляє Al Jazeera.

Одна з учасниць протесту Маріам Ебрам розповіла, що до протесту їх наштовхнуло розчарування через відсутність відповідей уряду Талібану щодо права жінок на працю. Протягом кількох тижнів їй та іншим жінкам казали не приходити на роботу або казали йти додому, коли вони приходили в офіс.

Деякі з активісток зустрілися з чиновниками Талібану, щоб попросити чітко пояснити свою політику щодо прав жінок, але так і не отримали належної відповіді.

«Після кількох тижнів спроб взаємодіяти з Талібаном на всіх рівнях жінки вирішили, щоб їх голос має бути почутий публічно. Ми намагалися з ними поговорити, але побачили, що, крім Талібану, який і був 20 років тому, там нікого не було. Ніяких змін не відбулося», – сказала Ебрам.

Дівчина наголосила, що все, чого вони просять, – це права та що «без жінок уряд ніколи не протримається».

Як пишуть Al Jazeera, із початку влади таліби віддають неоднозначні розпорядження щодо прав жінок. Наприкінці серпня представник руху заявив, що жінки, які працюють, повинні залишатися вдома, поки їм не забезпечать безпеку на вулиці та в офісах. Проте минулого тижня Талібан усе ж таки попросив працівниць Міністерства охорони здоров’я повернутися до роботи.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.