Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниТалібан наказав студенткам носити нікаби та заборонив учитися разом із чоловіками в університеті

Раніше через вимоги жінки були змушені припинити навчання

Талібан наказав жінкам, які навчаються в приватних афганських університетах, носити абаю та нікаб, що закриває більшу частину обличчя. Окрім цього, заняття в університетах проводитимуть окремо для чоловіків і жінок. Принаймні їх розділятимуть завісою. Про це повідомив AFP.

Указ поширюється на приватні коледжі й університети Афганістану. У ньому влада зазначила, що студенток повинні навчати лише інші жінки, але, якщо це неможливо, то їх можуть замінити «старі добропорядні чоловіки».

Окрім цього, жінки повинні закінчувати свої заняття на п’ять хвилин раніше, ніж чоловіки, щоб уникнути спілкування на вулиці. Студентки будуть сидіти в залах очікування, поки чоловіки не покинуть будівлю.

Раніше жінки були змушені припинити навчання через вимоги щодо занять для однієї статі й указ, що їх має супроводжувати родич чоловічої статі, коли вони виходили з дому.

«Практично це складний план, у нас не вистачає викладачок або аудиторій, щоб відокремити дівчат. Але те, що вони дозволяють їм відвідувати школи й університети, – це великий позитивний крок», – прокоментував професор університету.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.