Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКаліфорнія може визнати незаконним зняття презерватива без відома партнера

Раніше в США не було законів на цю тему

Сенат штату Каліфорнія планує оголосити незаконним стелсинг, тобто непомітне зняття презерватива під час сексу потайки від партнера. Раніше в США не було офіційних документів на цю тему. Про це повідомив AP News.

Ініціатором закону стала депутатка від Демократичної партії Христина Гарсія, яка наполягала на його введенні ще з 2017 року, коли дослідження Єльського університету показало, що випадки стелсингу збільшуються серед жінок і геїв.

«Огидно, що існують онлайн-спільноти, які захищають і заохочують це. Там навіть дають поради, як уникнути покарання за зняття презерватива без згоди партнера. Проте й закон не підтверджує, що це злочин», – заявляє Гарсія.

Новий закон внесе поправки до цивільного кодексу, але не передбачає кримінальну відповідальність. Постраждалі отримають можливість подавати в суд на винного та домогтися відшкодування.

Проєкт правових освітніх досліджень про еротичні послуги підтримав закон і заявив, що це може дозволити секс-працівникам подавати в суд на клієнтів, які знімають презервативи під час сексу за згодою.

Також на засіданні Сенат штату запевнив, що зґвалтування всередині подружжя прирівнюється до зґвалтування поза подружжям. Законопроєкт скасовує виняток із закону про зґвалтування в разі, коли жертва перебуває в шлюбі з кривдником.

Остаточні рішення щодо законопроєктів приймуть у п’ятницю, 10 вересня.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.