Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниФранцуженки до 25 років будуть безкоштовно отримувати засоби контрацепції

Ідентичне правило вже діє для француженок до 18 років

Франція зробить безкоштовним доступ до засобів для контрацепції для жінок у віці до 25 років. Про це розповів міністр охорони здоров’я Франції Олів’є Веран, повідомляє The Guardian.

Веран заявив, що з осіб, які не досягли 25 років, не стягуватиметься плата за процедури, пов’язані з народжуваністю. За його словами, більшість молодих француженок не можуть собі дозволити подібні засоби й консультації через брак коштів. Уряд розробляв закон, виходячи з того, що у 25 років людина стає «більш самостійною». Дослідження показали, що саме в цей вік більшість жінок відмовляються від контрацепції не тому, що хочуть мати дітей, а «тому що це дорого».

«Серед певної кількості молодих жінок спостерігається зниження використання контрацепції, і головною причиною цього є фінанси. Це занадто дорого. Не припустимо, що жінки не можуть захистити себе, не можуть мати контрацепцію, якщо це очевидно їхній вибір, тому що вони не можуть собі цього дозволити», – додав Веран.

Тепер жительки Франції зможуть безкоштовно отримувати безкоштовно протизаплідні таблетки та гормональні імплантати, а також консультуватися з лікарями та проходити відповідні процедури.

Безкоштовні контрацептиви вже надають безкоштовно француженкам до 18 років, а дорослим жінкам відшкодовують 65% вартості протизаплідних засобів. Це призвело до зменшення кількості абортів у країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.