Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Києві проходять акції протесту з вимогою відправити Авакова у відставку

У Києві проходять акції протесту з вимогою відправити Авакова у відставку — Новини на Wonderzine

І внесення змін до Кримінального кодексу України

У Києві відбуваються акції протесту з вимогою відправити Авакова у відставку. Серед причин акцій протесту – зґвалтування в Кагарлицькому відділенні поліції та перестрілки у Броварах.

О 9:00 під Верховною Радою почалася акція «Авакова у відставку!». «Останні події показують, що непокаране зло не лише зростає, але й вбиває, стаючи все більш небезпечним. Адже події в Кагарлику та Броварах – лише вершина айсберга», – кажуть організатори. 

Одна з акцій організована KyivPride та «Центром громадянських свобод». Вимога протестувальників – звільнити очільника МВС. О 14:00 вони протестуватимуть й під стінами Кабінету Міністрів із закликами: «Проти поліцейського свавілля в Україні».

Організації також вимагають подання на розгляд ВРУ законопроєкту 3316-2 про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо впорядкування відповідальності за злочини, скоєні з мотивів нетерпимості до сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності.

Інша акція ініційована партією «Голос», парламентська фракція якої збирала підписи за відставку Авакова. Ця демонстрація проходить під гаслом: «Непокаране зло вбиває. Аваков має піти».

Нагадаємо, що в ніч із 23 на 24 травня оперуповноважений Кагарлицького відділу поліції у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали до відділення поліції як свідка. Поліцейських узяли під варту на 2 місяці без права внесення застави.

4 червня пресслужба Міністерства внутрішніх справ оголосила про розформування Кагарлицького відділу поліції. 60 поліцейських виведено за штат, можливість їхньої подальшої служби буде вирішено кадровою комісією Нацполіції.


 Раніше ми також розповідали, що відомо про справу в Кагарлику й чому за нею варто слідкувати.

Фото: Анна Кириченко, Тая Герасимова, Роман Тимоцко, Еля Лущик

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.