Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСержант отримав догану та вибачився перед військовим через гомофобію

Про факти цькування дізналися в Міністерстві оборони

Військовий ЗСУ Володимир Зайшлий, якому ультраправі раніше погрожували через публікацію відео поцілунку з хлопцем, зіткнувся з гомофобією під час служби. Про це повідомив голова об’єднання «Військові ЛГБТ» Віктор Пилипенко.

За словами Пилипенка, сержант назвав Володимира «п...ом» за його спиною перед іншими солдатами. Окрім цього, Володимиру збільшили кількість нарядів і, окрім перевантаженого графіка чергувань, через добу йому додали ще обов’язки. У хлопця був пригнічений стан, він писав, що може й не витримати цього всього та мріє, щоб усе це скінчилося.

Після того, як про факти цькування дізналися в Міністерстві оборони, у підрозділ завітали з Військової служби правопорядку. Вони зібрали письмові пояснення та провели розслідування разом із поліцією.

Сержант, який обізвав Володимира, отримав догану й особисто вибачився перед ним. Командир підрозділу завірив, що в разі цькування в його підрозділі він особисто буде брати такі справи під свій контроль. Наразі Зайшлий продовжує службу.

«Уперше в історії країни трапився такий зафіксований випадок цькування солдата в ЗСУ, який був оперативно розслідуваний, а винні понесли відповідальність», – зазначив Пилипенко.

Нагадаємо: у липні дані Володимира розмістили в телеграм-каналі ультраправих, коли він опублікував відео поцілунку з хлопцем. Хлопцю почали писати образи, погрожувати побиттям і бажати смерті, однак він стверджував, що у відео не було нічого, що могло б дискредитувати армію. Тоді його також підтримала низка військових.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.