Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«ХарківПрайд» влаштував марш, до якого приєдналися більше 3 тисяч людей

Учасники виступили проти нападів на ґрунті ненависті

12 вересня в Харкові відбувся найдовший в Україні Марш Рівності. Близько трьох тисяч учасників та учасниць пройшли 2,5 кілометра центральними вулицями міста, щоб виступити за права представників ЛГБТ.

Учасники маршу закликають суспільство та владу визнати рівність прав ЛГБТ+ належно розслідувати злочини на ґрунті ненависті та забезпечити рівний доступ до державних інституцій для всіх незалежно від сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності.

Як зазначив «ХарківПрайд», проблему безкарності наочно демонструють періодичні атаки на організаторів – об’єднання «Сфера». Зокрема, з 2017 року «Сфера» піддалася близько 30 нападам, але жодну особу правоохоронці не притягнули до відповідальності.

На місці проведення маршу та в прилеглих районах чергували близько тисячі представників правоохоронних органів, щоб завадити зіткненням із противниками акції. Відбулося кілька інцидентів за участі противників прайду, які вигукували дискримінаційні висловлювання.

«Я хочу, щоб наших нападників притягнули до відповідальності відповідно до закону. Я хочу, щоб міська влада висловила чітку позицію та підтримку правозахисних заходів. Нині влада вважає, що події ХарківПрайду, як й інші заходи, ініційовані громадою, не мають нічого спільного з чиновниками. Саме тому ми знову вийшли на ХарківПрайд, щоб заявити своє право на місто, вимагати покласти край нападам на ґрунті ненависті за будь-якими ознаками і їхній безкарності», – повідомила Анна Шаригіна, віцепрезидентка ГО «ХЖО Сфера».

ФОТО: Amnesty International в Україні

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.