Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниBalenciaga звинуватили в культурній апропріації через модель спортивних штанів

Бренд відповів на критику

Бренд Balenciaga звинуватили в культурній апропріації через річ у новій колекції. Про це повідомив CNN.

Справа стосується моделі сірих спортивних штанів Tropme-L'oeil із лінією трусів-боксерів зверху, що коштують 1190 доларів. Дизайн моделі нагадує популярний стиль в американській хіп-хоп культурі.

Одним із перших увагу до моделі звернув користувач TikTok, який показав штани у відео і зауважив, що це «відчувається, як расизм».

Доцентка кафедри африканських досліджень у Каліфорнійському державному університеті Маркіта Гаммадж також висловила занепокоєнння, що Balenciaga «використовує культуру темношкірих із метою підвищення прибутків». Професорка додала, що подібний стиль колись використовувався для криміналізації темношкірих, зокрема, темношкірих чоловіків, як загрози для американського суспільства.

«Чоловічі спортивні штани Trompe-L'Oeil від Balenciaga викликають негайне занепокоєння, оскільки гротескно схожі зі знаковою афроамериканською естетикою хіп-хопу, яку темношкірі американці носили протягом десятиліть і яка призводила до їхнього ув’язнення та смерті. На штанах, окрім логотипа Balenciaga, також прочитується культурна апропріація», – прокоментувала Гаммадж.

CNN звернувся по коментар до Balenciaga. Там заявили, що вони часто використовують різні елементи в одній речі для своїх колекцій.

«У багатьох наших колекціях ми поєднуємо різні матеріали, як-от: джинси, вдягнені поверх спортивних штанів, шорти карго в поєднанні з денімом і сорочки на ґудзиках, поверх футболок», – заявила голова маркетингового відділу Balenciaga Людвін Понт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.