Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниАмериканські гімнастки дали свідчення щодо домагань лікаря їхньої збірної

Жінки розкритикували розслідування ФБР

Американські гімнастки Сімона Байлс, Елі Райсман, Маккайла Мароні і Меггі Ніколс дали свідчення перед Сенатом щодо домагань колишнього лікаря жіночої національної збірної США з гімнастики Ларрі Нассара. Про це повідомив BBC.

Гімнастки вимагають притягнення до відповідальності агентів ФБР, які довго ігнорували звинувачення в бік Нассара, що дозволило йому продовжувати харасмент ще кілька місяців після відкриття справи. За словами спортсменок, вони страждали та продовжують страждати від зловживань через дії Нассара, який наразі відбуває довічне ув’язнення.

«Я звинувачую Ларрі Насера, а також цілу систему, яка дозволяла йому скоїти аб’юз. Якщо ви дозволите хижаку завдати шкоди дітям, наслідки будуть швидкими та важкими», – сказала Байлс.

Елі Райсман повідомила, що «досі бореться за основні відповіді та відповідальність» більше ніж через шість років після того, як уперше повідомила про насильство у свій бік.

Вона розкритикувала розслідування ФБР і додала, що невирішення його серйозних недоліків призведе до повторення «жахіття» для багатьох інших жінок.

Маккайла Марроні описала свою розмову із ФБР як «повне мовчання та зневагу» й додала, що агенти намагалися захистити Нассара.

Загалом Нассара звинуватили понад 330 жінок і дівчат. Довгоочікуваний звіт про розслідування ФБР виявив численні затримки та приховування з боку агентів. У звіті на 119 сторінок вказали, що штаб ФБР реагував повільно, незважаючи на серйозність звинувачень проти Нассара.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.