Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниApp Store може видалити Facebook через оголошення про торгівлю людьми в соцмережі

Справа почалася ще у 2019-му

Компанія Apple заявила, що може видалити Facebook із магазину App Store через публікацію оголошень і повідомлень про продаж людей у соцмережі. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на документи компанії.

Ще у 2019 році ВВС виявив, що торговці людьми на Близькому Сході використовували Facebook для організації продажів. Згідно з внутрішніми документами Facebook, отриманими WSJ, Apple погрожувала видалити Facebook з App Store через подібні повідомлення.

Оголошення публікували під виглядом вакансій, іноді зі спеціальними хештегом. У Facebook знали про цю проблему. Імовірно, там вжили недостатньо заходів, щоб припинити діяльність, перш ніж Apple не пригрозила видалити застосунок. Тільки після цього соцмережа перейшла до більш рішучих дій. Яких саме, невідомо.

Одним із прикладів злочинів стала історія Патріши Ванджа Кімані, яку через оголошення на Facebook забрали торговці людьми. 28-річна Патріша з Найробі знайшла вакансію прибиральниці в іншій країні з окладом 300 доларів на місяць. Постраждала відмовилася від роботи, але в неї вимагали компенсацію. Потрібної суми вона не знайшла, тому полетіла до Саудівської Аравії. Там Патріша працювала в жахливих умовах, де її називали собакою. Повернутися додому Кімані вдалося тільки після скарги у Facebook. Її справою займалася Міжнародна організація з міграції.

Щороку Apple випускає звіт, де описує свої заходи із боротьби з торгівлею людьми та рабством. Згідно з документом, програми в App Store не повинні «вимагати, сприяти або заохочувати злочинну чи явно необдуману поведінку». У разі виявлення застосунків, що сприяють торгівлі людьми або експлуатації дітей, Apple може повідомити про це відповідним органам влади.

Раніше стало відомо, що Facebook навмисно приховував дані про негативний вплив Instagram на емоційне та психічне здоров’я молодих користувачів.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.