Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниРух, що виступав за заборону абортів у Польщі, оголосив про співпрацю з українською організацією

Обидві організації проти ухвалення Стамбульської конвенції

Рух Ordo Iuris, що адвокатував повну заборону абортів у Польщі, підписав угоду про співпрацю з українським консервативним рухом «Всі разом». Про це повідомляє «Повага».

Також про співпрацю повідомили у твітері Ordo Iuris. Там зазначили, що організації працюватимуть для «захисту фундаментальних прав на міжнародній арені».

Ordo Iuris – це польський консервативний рух, який виступає проти абортів, вивловлюється проти ЛГБТ-спільноти. Представники та представниці цього руху є як у парламенті, так і в міністерствах. У 2016 році Ordo Iuris намагалися протягти законопроєкт про повну заборону абортів. 

«Всі разом» – громадський рух, який вважає своєю місією «служіння Богу та українському народу задля блага людей і сімей». На своєму сайті вони, використовують мову ворожнечі та поширюють неправдиву інформацію, намагаючись дискредитувати ЛГБТ-спільноту та феміністичний рух в Україні.

Відомо, що одна з цілей обох організацій – денонсація, тобто неухвалення Стамбульської конвенції.

Журналістка Олена Бабакова, що працює у Варшаві, поділилася у Facebook, що ця справа може створити «загрози для українських жінок бути позбавленими своїх репродуктивних прав».

«Відсьогодні в Україні зросте кількість неретельної, часто неправдивої інформації про гендер і домашнє насильство; зменшиться та без того малий простір толерантності до LGBTQI спільноти», – додала Бабакова.

Журналістка звернулася до журналістів і наголосила, що відтепер потрібно спостерігати за тим, хто з української влади почне транслювати ідеї Ordo Iuris або підтримувати їх.

Фото: Twitter

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.