Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВерховна Рада хоче заборонити вимоги до віку та статі у вакансіях

Законопроєкт забороняє необґрунтовану відмову в прийомі на роботу

В Україні можуть заборонити висувати вимоги до віку та статі у вакансіях. За ухвалення законопроєкту №5266 за основу проголосували 296 депутатів і депутаток при мінімально необхідних 226. Про це повідомляє «Повага».

Проєкт включає недопущення дискримінації в оголошеннях з працевлаштування. Тим, хто зазнаватимуть такої дискримінації, можуть надати право звертатися до суду із заявою про відновлення порушених прав, відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

Окрім вказаних віку та статі, у вакансіях хочуть заборонити висувати вимоги за ознаками раси, кольору шкіри, а також за станом здоров’я, інвалідності, підозри чи наявності захворювання на ВІЛ / СНІД; сексуальної орієнтації; політичних, релігійних та інших переконань.

Законопроєкт також забороняє необґрунтовану відмову в прийомі на роботу, що не стосується кваліфікації чи професійних якостей працівника або працівниці. Крім цього, законопроєкт пропонує чітко визначити, які дії або обмеження прав працівників не вважаються дискримінацією у сфері праці.

Нагадаємо: Верховна Рада прийняла законопроєкт про заборону сексизму та дискримінації в рекламі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.