Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄдиний у світі Музей вагіни припиняє роботу та переходить в онлайн-формат

Музей мав позитивні відгуки відвідувачів

Музей вагіни в Лондоні припиняє діяльність і повністю переходить в онлайн-формат. Це єдиний такий заклад у світі. Про це повідомляє Vice.

Орендодавець музею, компанія LabTech, не продовжив оренду музею, яка закінчується 24 вересня. Водночас у 2019-му місцева влада підтримувала відкриття музею, заявивши, що він «підвищить колективне розуміння наших тіл».

Засновниця музею Флоренс Шехтер зверталася до інших орендарів у Лондоні з проханням перенести музей, але їй відмовляли без пояснень. Запропоноване владою приміщення не задовольнило кураторів, тому що «прибрало б музей із поля зору»:

«Нас це не влаштовує. «Вагіна» – це не брудне слово. Воно повинно бути видимим у суспільстві, щоб боротися із соромом, прив’язаним до слова, а не приховуватися, як бруд», – діляться куратори.

Музей вагіни отримав багато позитивних відгуків за кілька років, зокрема, від акторки Джилліан Андерсон («Секс-освіта», «Корона»).

У 2019 році виставки музею відвідали більше 110 тисяч відвідувачів. Після нещодавньої виставки про місячні 89% відвідувачів поділилася, що дізналися більше про менструацію після свого візиту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.