Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

Новини«Не просто красива». Учасниці конкурсу «Міс Львів 2021» виступили проти стереотипів

Акція отримала неоднозначну реакцію в мережі

Учасниці конкурсу «Міс Львів 2021» влаштували акцію проти дискримінації та гендерних стереотипів. Про це повідомив Galnet.

Конкурсантки вийшли на вулиці міста та сфотографувалися з плакатами, як-от: «Я менеджерка, бухгалтерка, маркетолог, а ти дивишся на тіло», «Я авторка дослідницького проєкту», «Володію 4-ма мовами», «Ми рівні», «Не терплю аб’юз», «Я фінансово незалежна», «Успішна в бізнесі, а не на кухні».

За словами організаторів, вони борються з переконаннями сприймання жінки як «об’єкта естетичного задоволення».

«Жінка – не лише кліше про кухню, дітонародження та слабкість. Жінка не слабка стать. У цьому столітті обирають уже не жінку, вона сама обирає політичну кар’єру, спорт чи іншу діяльність. Нам потрібно припинити оцінювати жінку за застарілими переконаннями як об’єкт естетичного задоволення», – зазначають автори.

Водночас фотопроєкт отримав неоднозначну реакцію в мережі. Деякі користувачі зауважили, що учасниці сфотографувалися в «стереотипних» образах для гарної картинки, хоча й виступають із меседжем «не просто красива». Окрім цього, дехто зауважив, що мета акції не співставляється з правилами конкурсів краси, які передусім оцінюють зовнішність учасниць.

Фото: Руслан Хомишин

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.