Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Китаї можуть заборонити аборти з «немедичних причин»

Влада не уточнила, яких саме показань це стосується

Влада Китаю намагається обмежити кількість абортів без відповідних медичних показань. Яких саме показань це стосується, невідомо. Про це пише The Guardian.

В уряді наголошують, що нововведення спрямовані на те, щоб зробити більш доступними послуги щодо вагітності та поліпшити охорону здоров’я. Експерти пояснюють його спадом народжуваності в Китаї.

«Цей уряд упродовж останніх 40 років намагається обмежити репродуктивні права жінок. Спочатку змушуючи жінок насильно переривати вагітність, а тепер обмежуючи аборти. Я не знаю, що означає «немедичні», але всі, хто знає уряд Китаю, знають, що це погане рішення», – заявила Яцю Ван, дослідниця Human Rights Watch.

Ван додала, що у Китаї жінок розглядають як «інструмент для економічних цілей».

«Уряд Китаю має політику народжуваності, яка явно порушує репродуктивні права, як-от: примусовий контроль над народжуваністю й обмеження доступу жінок до медичної допомоги. Це нововведення може ще більше обмежити доступ жінок до сексуального та репродуктивного здоров’я, особливо для незаміжніх жінок та одностатевих пар», – сказав дослідник Amnesty у Китаї Кай Онг.

Наразі Китай переживає демографічну кризу. За даними Національного бюро статистики, до 2050 року 39% усього населення країни буде старше пенсійного віку.

У травні китайським родинам дозволили народжувати до 3 дітей на сім’ю після того, як статистика показала різке зниження народжуваності в країні.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.