Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКожен п’ятий користувач Facebok в Україні підтримує ЛГБТ – дослідження

На основі коментарів

В Україні негативні коментарі про ЛГБТ-спільноту найчастіше проявляють стереотипи без заклику до насильства. Про це свідчить дослідження компанії Artellence на замовлення громадської організації «Інсайт».

Штучний інтелект проаналізував дописи й коментарі українського сегмента Facebook-сторінок та акаунтів із більше 10 тисяч підписників за період із березня 2020 по травень 2021 року. Аналіз здійснювався на основі майже 12 тисяч коментарів, які виділили за основними словами.

До позитивних або негативних коментарів відносили ті, які висловлюють однозначну позицію людини. Коментарі, які не демонструють однозначного настрою, відносили до нейтральних.

За результатами, нейтральна тональність коментарів має найбільшу частку, а саме 46%. Кожен п’ятий коментар (21%) виражав підтримку ЛГБТ+ спільноті.

Аналітики виявили, що здебільшого негативні коментарі – це транслювання стереотипів без закликів до насильства. Найпопулярнішою темою для обговорень виявилися права людини, незалежно від того, чи підтримує користувач ЛГБТ-спільноту.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.