Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Англії неповнолітнім заборонили філери й ін’єкції ботоксом

Для косметичних цілей

В Англії визнали незаконним введення ботоксу або філерів із косметичною метою особам молодше 18 років. Раніше неповнолітні могли колоти ботокс без будь-яких перевірок віку. Про це пишуть на сайті державного сектору Сполученого Королівства.

Відтепер порушенням також є запис на прийом для надання цих процедур особі віком до 18 років. Неважливо, записується сам підліток або його батьки. Дозвіл може надати тільки зареєстрований лікар.

Для проведення процедури повнолітнім лікарі можуть попросити надати документи для перевірки віку. Забороняється оцінювати вік без підтверджень.

За оцінками уряду, у 2020 році в Англії людям, молодшим за 18 років, зробили до 41 тисячі процедур із застосуванням ботоксу. У 2017 році таких інʼєкцій було 29 тисяч.

Через нове правило влада сподівається захистити молодих людей від потенційних ризиків для здоров’я, пов’язаних із ботулотоксинами та філерами.

У Великій Британії досі не існує закону, що вимагає від лікарів мати формальну кваліфікацію або підготовку для таких процедур.

Фото: RawPixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.