Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКожна п’ята молода людина має проблеми з психічним здоров’ям – UNICEF

Нова доповідь про стан молоді на тлі пандемії коронавірусу

Майже кожна п’ята людина віком від 15 до 24 років у всьому світі повідомляє про ознаки депресії та проблеми з психічним здоров’ям. Про це свідчить доповідь Unicef.

У звіті пишуть, що внаслідок карантинних обмежень, порушень розпорядку дня та переживань за доходи й здоров’я родини багато молодих людей відчувають страх, гнів і невпевненість у завтрашньому дні. У звіті підкреслюється, що 13% дітей віком від 10 до 19 років живуть із діагностованим психічним розладом.

«Це були довгі 18 місяців для всіх нас, особливо дітей. Із локдаунами й обмеженнями, пов’язаними з пандемією, діти провели незгладимі роки свого життя далеко від сім’ї, друзів, уроків, основних елементів дитинства», – сказала Генрієтта Форе, виконавча директорка UNICEF.

Майже третина дітей у Камеруні сказали, що вони мають ознаки депресії або відчувають нестачу інтересу до занять, про те ж саме повідомила кожна п’ята дитина у Великій Британії та кожна десята дитина в Ефіопії та Японії.

У доповіді наголосили, що картина стану психічного здоров’я та потреб молоді в більшості країн була надзвичайно обмеженою через невелику кількість досліджень за темою, незважаючи на невтішні показники.

У рік приблизно 45 тисяч підлітків помирають від самогубства, що є п’ятою за поширеністю причиною смерті у віці від 10 до 19 років. Для дівчат від 15 до 18 років це третя за поширеністю причина смерті, для хлопчиків – четверта.

У доповіді пояснюють, що діагностовані проблеми психічного здоров'я, як-от: тривога, аутизм, біполярний розлад, депресія та харчові розлади – можуть істотно зашкодити здоров’ю, освіті та майбутньому дітей і молоді.

Незважаючи на попит, державні витрати на психічне здоров’я у всьому світі становлять 2,1% від загальної суми, витраченої на охорону здоров’я загалом. У деяких найбідніших країнах світу уряди витрачають менше 1 долара на людину для лікування психічних захворювань.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.