Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВідео дня: Аліна Паш і Ярослава Кравченко у фільмі HeForShe про гендерні стереотипи

Герої стрічки закликали протидіяти гендерній дискримінації

Рух HeForShe в Україні випустив освітній фільм «Стереотипи не вирішують за тебе» за участі відомих українців та українок. Фільм зняли спеціально для студентства, щоб показати, що дискримінація не є нормою, навчити розрізняти й не толерувати її прояви.

У відео взяли участь заступниця Міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, співачка Аліна Паш, ведучий Майкл Щур, ведуча та директорка «Дикого Театру» Ярослава Кравченко, дизайнер Іван Фролов, керівниця з розвитку продукту Reface Марія Пономарчук, візажист Maybelline NY в Україні Мітя Грибко та футбольна арбітерка Софія Причина. Співак Дмитро Шуров (Pianoboy) виступив у ролі головного героя-оповідача.

Герої та героїні стрічки розповіли про те, як стикалися зі стереотипами, відшукували внутрішню впевненість і свободу від думки людей навколо. Учасники фільму закликають протидіяти гендерній дискримінації, не замовчувати сексизм із боку однокурсників, адміністрації ВНЗ чи роботодавців.

«Коли тобі пропонують щось те, що не сходиться з твоїми моральними принципами, і навіть якщо це робить начальник чи навіть президент, варто казати про свою думку чітко й не боятися», – каже Аліна Паш.

HeForShe в Україні закликає студентські ради університетів і коледжів, активних школярів старших класів, викладачів та вчителів, керівництво молодіжних клубів чи організацій підтримати глобальний діалог про гендерну рівність.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.