Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУряд Великої Британії відмовився визнавати мізогінію злочином на основі ненависті

Незважаючи на обіцянку в березні

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон відхилив плани уряду щодо визнання мізогінії злочином на ґрунті ненависті. За словами політика, у країні вже існує «велика кількість» законів щодо боротьби з насильством проти жінок і дівчат, повідомляє Dazed.

Джонсон наголосив, що «розширення масштабів злочинів просто збільшить проблему». Натомість прем’єр-міністр закликав більш оперативно й ефективно притримуватися чинних законів і притягати до відповідальності. Джонсон заявив про збільшення кількості камер відеоспостереження, вуличних ліхтарів і жінок-поліцейських, а також подовження покарання для злочинців.

«Існує велика кількість статутів, які не виконуються належним чином, і на цьому нам потрібно зосередитися. Поліція повинна серйозно ставитися до скарг жінок, і нам треба узгодити період між скаргою жінки та вирішенням судової справи, тому що це займає занадто багато часу. Ось чому жінки наразі відчувають себе зрадженими системою», – сказав Джонсон.

Прем’єр-міністр не відповів на питання, чому відступив від оголошення про визнання мізогінії злочином на основі ненависті, яке зробили в березні.

11 із 43 поліцейських загонів Великої Британії вже визнали мізогінію злочином на ґрунті ненависті. Там правоохоронці можуть розслідувати випадки сексуальних домагань і харасменту на вулиці.

Депутатка Стелла Крізі, яка брала участь у національній кампанії про визнання мізогінії злочином, відреагувала на слова Джонсона: «Враховуючи, що законодавча комісія рекомендувала визнати злочини, зумовлені мізогінією, і це підтримувала національна поліцейська рада, а також те, що це поліпшує довіру постраждалих, чому Борис Джонсон вважає, що знає краще? Або ж він просто не розуміє, про що говорить».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.