Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКолишня менеджерка Facebook заявила, що компанія знає про «токсичний» уплив на суспільство

Жінка дала свідчення в Сенаті США

Колишня менеджерка з продукту в Facebook Френсіс Хауген дала свідчення в Сенаті США. Вона була таємним інформатором ЗМІ й оприлюднила тисячі сторінок внутрішніх досліджень і документів, які показали, що Facebook знає про «токсичний» уплив компанії на суспільство. Про це повідомив CNN.

За словами Хауген, компанія проводила дослідження з оцінки впливу Facebook та Instagram на дітей, молодь та інших користувачів, але приховувала їхній шкідливий уплив від суспільства й інвесторів. Вона наголосила, що Facebook завдає шкоди дітям і ставить у пріоритет прибуток, аніж моральну відповідальність.

Хауген додала, що програми штучного інтелекту фіксують лише «крихітну меншість» образливого контенту в соцмережах. Вона також вважає, що школи та Національні інститути здоров’я повинні запроваджувати інформацію, щоб батьки навчилися виражати підтримку своїм дітям через уплив соцмереж.

На запитання, чи використовує компанія свій алгоритм для просування «обурливого контенту» та пропаганди харчових розладів серед молодих дівчат, Хауген сказала, що Facebook знає, що транслює молодим користувачам контент, пов’язаний із харчовими розладами.

Хауген закликала Сенат вжити заходів щодо запобігання шкоді, заподіяної соціальними мережами, включно із внесеннями змін до Закону про порядність комунікацій. Вона вважає, що тепер Facebook має «оголосити моральне банкрутство» та звернутися до Сенату самостійно.

Фото: Newsweek

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.