Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд тимчасово призупинив дію техаського закону про заборону абортів

Однак лікарі можуть боятися проводити процедуру

Федеральний суд США виніс тимчасову заборону техаському закону, що не дозволяє робити аборт після 6 тижня вагітності. Про це повідомив The Guardian.

Рішення суду випливає з оскарження, внесеного адміністрацією Байдена. Тимчасова заборона не дозволить державі втілювати закон, поки тривають судові справи щодо його коректності. Однак попри тимчасову затримку лікарі можуть не відновити проведення процедури, оскільки бояться, що на них подадуть у суд.

«Сьогоднішнє рішення є важливим кроком уперед до відновлення конституційних прав жінок у штаті Техас. Боротьба тільки почалася, як у Техасі, так і в багатьох штатах цієї країни, де права жінок наразі піддаються атаці», – заявила прессекретарка Білого дому Джен Псакі.

Суддя Роберт Пітман заявив, що в Техасі «вигадали безпрецедентну та прозору законодавчу схему», щоб відмовити пацієнткам у конституційному праві на аборт.

Закон, підписаний губернатором республіканської партії Грегом Ебботтом у травні, забороняє аборти після приблизно шести тижнів вагітності, коли мало хто знає, що вони вагітні. Щоб забезпечити дієвість закону, Техас дозволив громадянам подавати позови проти порушників, відшкодування становить 10 тисяч доларів.

На початку жовтня в усіх 50 штатах США відбулися марші проти закону.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.