Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Іспанії дівчині поставили діагноз «гомосексуальність». ЛГБТ-спільнота вимагає пояснень

19-річна дівчина звернулася до гінеколога через проблеми зі здоров’ям

В Іспанії ЛГБТ-спільнота вимагає пояснення та вибачень після того, як 19-річній лесбійці, яка відвідала гінеколога, видали довідку з написом «поточна хвороба: гомосексуальність». Про це повідомляє The Guardian.

У понеділок дівчина звернулася до гінеколога в місті Мурсія через порушення менструального циклу. Мати жінки розповіла інтернет-газеті elDiario.es, що гінеколог спитав у дівчини, чи може включити її сексуальну орієнтацію до свого звіту, на що вона погодилася, бо подумала, що це могло бути пов’язано з її проблемою.

Мати та дочка звернулися до місцевої ЛГБТ-спільноти Galactyco, який подав офіційну скаргу до обласного уряду Мурсії, регіонального міністерства охорони здоров’я та регіональної служби охорони здоров’я. Організація шукає пояснень і вибачень, додавши, що регіональна влада ігнорувала законні права пацієнта.

«Наша асоціація отримала незліченну кількість повідомлень про принизливе поводження через сексуальну орієнтацію або гендерну ідентичність. Ми вважаємо тривожним, неприйнятним і нестерпним те, що сьогодні є професіонали, які відповідають за наше здоров’я, але ігнорують ЛГБТ-спільноту», – ідеться в заяві Galactyco.

Речник регіональної служби охорони здоров’я повідомив, що йому відомо про інцидент і що «будуть вжиті всі необхідні заходи для належного встановлення фактів та відповідного поводження».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.