Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниКаліфорнія забезпечить школярок і студенток безкоштовними засобами особистої гігієни

«Рівність щодо менструації є питанням прав людини»

Державні школи та коледжі Каліфорнії зобов'язані забезпечити туалетні кімнати безкоштовними засобами особистої гігієни. Про це повідомляє ABC.

Мета законопроєкту – допомогти в боротьбі з так званою «менструальною бідністю», яка призводить до того, що студентки та школярки змушені пропускати заняття, бо не можуть дозволити собі гігієнічні засоби. Закон підписав губернатор штату Гевін Ньюсом.

«Наша біологія незавжди попереджає про початок менструації, що часто означає, що нам потрібно припинити все, що ми робимо, щоб упоратися. Так само, як туалетний папір і паперові рушники є практично в усіх громадських туалетах, так само мають бути й засоби для менструації», – сказала депутатка Демократичної партії Крістіна Гарсія.

«Каліфорнія приєднується до штатів, які демонструють, що рівність щодо менструації є питанням прав людини. Жодна учениця ніколи не повинна втрачати час навчання через місячні», – прокоментували в організації PERIOD.

Більше половини штатів досі відносять засоби особистої гігієни до «розкішних», що впливає на їхню вартість. У всьому світі багато країн скасували такі податки, включаючи Велику Британію, Австралію, Канаду й Індію.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.