Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниLego заявили, що не будуть ділити товари на «для дівчат» і «для хлопчиків»

Компанія планує усунути гендерні стереотипи в іграшках

Lego оголосила про плани роботи над усуненням гендерних стереотипів у своїх іграшках. Таке рішення ухвалили після дослідження, проведеного Інститутом Джини Девіс із гендерних питань у ЗМІ. Про це пише The Guardian.

Дослідники виявили, що 71% опитаних хлопчиків побоювалися, що над ними б насміхалися, якби вони грали «іграшками для дівчаток». За результатами, дівчата менше виражали переживання щодо гри іграшками «для хлопчиків». В опитуванні взяли участь понад сім тисяч респондентів із Китаю, Чехії, Японії, Польщі, Росії, Великої Британії та США.

«Батьки більше стурбовані тим, що їхніх синів будуть дражнити, ніж їхніх дочок, за те, що вони гралися з іграшками, що асоціюють з іншою статтю. Також причина в тому, що поведінка, пов’язана з чоловіками, цінується в суспільстві більш високо. Поки суспільство не визнає, що поведінка та діяльність, яку зазвичай пов’язують із жінками, є такою ж цінною та важливою, батьки й діти не будуть це сприймати», – сказала Мадлен Ді Нонно, виконавча директорка Інституту з гендерних питань.

Дослідження показало, що батьки досі частіше заохочують хлопчиків займатися спортом і наукою, тимчасом як дочкам пропонують танцювати й наряджатися (дівчаток у п’ять разів частіше заохочували до цих занять, ніж хлопчиків) або випікати (утричі частіше).

Щоб позбутися стереотипів, Lego не буде маркувати іграшки «для дівчаток» і «для хлопчиків». Замість цього на сайті товари ділитимуть за passion points («точки інтересу»).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.