Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниОксана Линів стала першою жінкою на посаді директора італійського театру

Театр працює з 1763 року

Відома українська диригентка Оксана Линів стала першою жінкою на посаді музичного директора італійського театру Teatro Comunale Bologna. Про це Линів повідомила на сторінці у Facebook.

«Мені випала честь і відповідальність стати першою жінкою в Італії, яку запросили на посаду музичного директора одного з важливих державних театрів. Це країна, де класична музика має надзвичайну історію, що відчувається в кожному куточку та є невід‘ємною частиною національної культури», – написала Линів.

Диригентка розповіла, що муніципальний театр Болоньї відкрився в 1763 році прем‘єрою опери Віллібальда Глюка. А в різні століття там ставили світові прем‘єри своїх творів Россіні, Белліні, Доніцетті, Верді та Вагнер.

За останні 50 років у списку музичних керівників театру значаться всесвітньо відомі імена, як-от: Серджіо Челібідаке, Рікардо Шайї та Даніель Ґатті.

У липні цього року Оксана Линів також стала першою диригенткою на Байройтському фестивалі в Німеччині. Серед присутніх на заході була канцлерка Німеччини Ангела Меркель. На запитання, що вона думає про те, що диригентом уперше стане жінка, Меркель відповіла: «Нарешті!»

Фото: Austria in Ukraine 

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.