Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ уряді Нідерландів заявили, що їхній монарх має право вступити в одностатевий шлюб

Не зрікаючись престолу

Виконувач обов’язків прем’єр-міністра Нідерландів Марк Рютте заявив, що спадкоємиця королівського престолу, 17-річна принцеса Амалія, могла б укласти одностатевий шлюб, не зрікаючись престолу. Про це повідомляє BBC.

За словами Рютте, спадкоємець престолу може укласти шлюб із людиною своєї статі й не повинен через це відходити від королівських обов’язків. Однак він визнав вірогідність проблеми щодо того, чи матимуть право на престол діти в такому шлюбі. Голова уряду додав, що «зараз немає сенсу розглядати таку ситуацію».

«Вона дуже залежить від фактів та обставин конкретного випадку, що можна побачити на прикладі того, як із часом змінювався шлюбний закон», – заявив Рютте.

Будучи старшою дитиною короля Віллема-Олександра, принцеса Амалія та її майбутнє завжди залишається під увагою. Цього року в Нідерландах вийшла книга Amalia, de plicht roept («Амаліє, обов’язок кличе»). Його автор, фахівець із конституційного права Пітер Ревінкель, стверджує, що в разі одруження спадкоємиці престолу на дівчині вона повинна буде зректися престолу.

У книзі не обговорювали особисте життя принцеси й будь-які плани щодо весілля. Очікується, що Амалія вступить до університету наступного року. Королівська сім’я не коментувала ситуацію довкола можливого одностатевого шлюбу.

Автор книги відреагував на слова Рютте. На його думку, такая реакція свідчить про зміну позиції уряду щодо можливості одностатевого шлюбу в королівській родині.

У Нідерландах королівські шлюби потребують схвалення парламенту. В історії країни траплялися випадки, коли члени королівської сім’ї зрекалися престолу, щоб укласти шлюб із тими, з ким вони хотіли.

Фото: Destentor

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.