Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВагітні жінки мають вищий ризик ускладнень від коронавірусу – МОЗ

Через хворобу виникає ймовірність передчасних пологів

Вагітні жінки, які захворіли на COVID-19, мають вищий ризик ускладнень внаслідок цієї хвороби, порівнюючи з невагітними. Зокрема, вагітні частіше потрапляють до реанімації та під апарат штучної вентиляції легень. Про це повідомили в Міністерстві охорони здоров’я України з посиланням на дані Центру з контролю та профілактики захворювань в США.

За даними Центру, вагітні жінки мають на 70% вищий ризик померти внаслідок COVID-19. Також існує підвищена ймовірність передчасних пологів, тобто народження дитини раніше 37 тижня, і госпіталізації новонародженого в палату інтенсивної терапії.

У МОЗ також наголошують, що вакцинація проти коронавірусу під час вагітності на будь-якому терміні не має негативного впливу на плід чи на майбутню матір і не несе ризику зараження, адже жодна з вакцин не містить живий вірус.

«Вакцинація захищає від важкого перебігу COVID-19. Під час вибору вакцин для щеплення вагітних, варто надавати перевагу вакцинам на платформі мРНК, в Україні це Comirnaty/Pfizer-BioNTech. Користь вакцинації як для вагітної, так і для дитини набагато більша, ніж будь-які потенційні ризики», – наголошують у МОЗ.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.