Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСпівробітники Netflix влаштували протест після звинувачень нового шоу у трансфобії

Інцидент стосується шоу коміка Дейва Шапелла

Приблизно 100 людей влаштували протест біля офісу Netflix у Лос-Анджелесі. Учасники звинуватили компанію в публікації стендапа коміка Дейва Шапелла, який містить трансфобні висловлювання. Про це пише BBC.

Зокрема, у виступі The Closer Шапелл висловив думку, що «стать – це факт», а також, що «ЛГБТ-люди занадто чутливі».

Співробітники компанії вимагали від Netflix публікувати на стримінгу більше ЛГБТ-контенту, залучати до роботи більше транслюдей і небінарних персон, а також вжити заходів для запобігання «трансфобії і мови ворожнечі».

Напередодні мітингу Netflix підтримав активістів. Шоу The Closer досі можна подивитися на стримінгу. Сам Шапелл висміює ситуацію: «Якщо мене виключать саме за це, я в захваті».

«Ми сьогодні тут не тому, що не знаємо, як сприймати жарт. Ми тут, тому що стурбовані тим, що жарти забирають життя», – сказала організаторка мітингу Ешлі Марі Престон в інтерв'ю агентству AFP.

Вона звинуватила такі компанії, як Netflix, у «[капіталізації] зняття напруженості» та використанні «алгоритму для маніпулювання та спотворення нашого уявлення про себе та один одного».

Директор контенту Netflix Тед Сарандос захищав рішення компанії про випуск програми в ефір і стверджував, що «контент на екрані завдає реальної шкоди». Однак згодом він заявив, що «провалив внутрішню комунікацію».

«Я повинен був усвідомити, що група наших співробітників дуже сильно постраждала від прийнятого рішення. Я глибоко поважаю їх, і мені подобається їхній внесок у Netflix. Вони завдали болю, і я повинен був усвідомити це першим», – сказав Сарандос.

Раніше ми розповідали, що компанія звільнила двох співробітниць, які критикували шоу The Closer.

Фото: LA Times

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.