Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЗа останній рік більше 30 тисяч польських жінок намагалися зробити аборт нелегально

Дані організації «Аборт без кордонів»

Щонайменше 34 тисячі польських жінок намагалися зробити аборт нелегально або за кордоном з того часу, як у країні набув чинності закон про заборону переривання вагітності. Про це пише The Guardian.

За даними організації «Аборт без кордонів» (AWB), яка допомагає жінкам отримати доступ до послуг безпечного переривання вагітності, понад 1000 польських жінок зверталися до закордонних клінік із моменту заборони абортів у Польщі. AWB заявила, що ці цифри, імовірно, не відображають реальності. Неурядові організації підрахували, що від 80 до 200 тисяч жінок шукали способи зробити аборт нелегально.

За даними AWB, минулого року щонайменше 460 польських жінок, які прагнули зробити аборт у другому триместрі, поїхали до Англії. Благодійна організація також допомогла жінкам приїхати до Бельгії, Німеччини, Іспанії та Чехії, щоб отримати доступ до законних абортів.

Мара Кларк, засновниця AWB, розповіла: «Ми бачимо все більше жінок [отримують доступ до послуг], які мають ризик народити плід із вадами розвитку. Ми чуємо від користувачок нашими послугами, що лікарі применшують серйозність аномалій плода та що в деяких випадках лікарі навмисно відкладають діагностику».

22 жовтня минулого року Конституційний Суд Польщі постановив, що аборти у випадках вад плода є неконституційними та що переривання вагітності дозволено лише у випадках зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю матері, що становить лише близько 2% від загальної кількості. Закон набув чинності в січні 2021 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.