Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ США розпочали випробування вакцини проти раку грудей

Для запобігання потрійно-негативного раку молочної залози

У клініці американського міста Клівленд оголосили про початок перших випробувань на людях ін’єкції проти розвитку раку грудей. Про це повідомили на сайті клініки.

Препарат призначений для запобігання потрійно-негативного раку молочної залози (ПНРМЗ). Раніше він показав позитивні результати під час досліджень на мишах. Управління санітарного контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів США схвалило заявку на застосування препарату для ін’єкцій.

На першому етапі залучать 18–24 людини, у яких діагностували ПНРМЗ впродовж останніх трьох років і які наразі вилікувалися від раку, але мають високий ризик рецидиву.

Учасники отримають три дози вакцини, по одній що два тижні. Їм робитимуть аналізи крові та фізичні обстеження, щоб відстежити побічні ефекти й реакцію організму.

«Випробування є першим дослідженням на довгому шляху, яке, як ми сподіваємося, приведе до створення вакцини, що може запобігти принаймні деякому раку молочної залози. Наша довгострокова мета – визначити, чи може ця вакцина запобігти раку молочної залози, особливо більш агресивним формам захворювання до того, як він виникне», – сказав онколог Томас Бадд, який є головним автором дослідження.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.