Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ різних країнах зносять пам’ятники колонізаторам і работорговцям

У межах руху Black Lives Matter

У межах протестів проти расової дискримінації й насильства в різних країнах світу зносять пам’ятники колонізаторам і работорговцям.

У США знесли деякі статуї на честь лідерів Конфедерації, які боролися за збереження рабства. Зокрема, пам’ятники генералу Вільямсу Картеру Вікхему й адміралу Рафаелю Семмесу, а Меморіал жінкам Конфедерації (організацію, яка відповідає за встановлення пам’ятників Конфедерації) підпалили протестувальники.

У Бельгійському місті Антверпен знесли статую короля Леопольда ІІ, за правління якого було вбито понад 10 мільйонів представників народу Конго. Крім того, Леопольд ІІ розпочав виробництво каучуку в Демократичній Республіці Конго, упровадивши жорстокий режим.

Вуличний художник Бенксі, який родом з британського Бристоля, запропонував знести в місті статую работорговця Едварда Колстона, що був відповідальним за поневолення й викрадення з домівок 80 000 африканців у 1672–1689 роках (під час перевезення африканців через Атлантичний океан загинуло близько 19 000 людей). Протестувальники повалили статую Колстона й скотили її в річку Ейвон. Опісля Бенксі запропонував дістати її, створити додатково статуї протестувальників і побудувати пам’ятник, який увіковічнив би повалення оригінальної статуї.

Обкладинка: Banksy

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.