Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Польщі вагітна жінка померла після відмови лікарів зробити аборт. У країні почалися протести

Люди звинувачують авторів закону про заборону абортів

У Польщі жінка померла на 22 тижні вагітності після звернень до лікарів. Попри загрозу для неї та плоду, вони нібито чекали й не хотіли робити аборт. У країні почалися протести зі звинуваченням чинного закону про аборти. Про це повідомив The Guardian.

30-річна жінка померла у вересні в результаті септичного шоку. Вона була на 22-му тижні вагітності. За словами адвоката родини, лікарі не зробили аборт, коли жінка звернулася до них через зникнення навколоплідних вод. У загиблої залишилися чоловік і донька.

Активісти з питань репродуктивних прав повідомили, що це перша людина, яка померла в результаті польського закону про заборону абортів. Оприлюднення справи викликало спалах протестів у Варшаві, Кракові й інших містах.

У заяві лікарні, де померла жінка, стверджують, що «приєднуються до болю» її близьких і що персонал зробив усе, щоб урятувати жінку та плід.

Ультраконсервативна організація Ordo Iuris, яка виступила за обмеження абортів зіткнулася з обвинуваченнями у відповідальності за смерть жінки. Її президент Єжи Квасьнєвський сказав, що люди не повинні робити поспішних висновків про те, що сталося. Радослав Фогель, речник правлячої консервативної партії Польщі, заявив, що згідно з чинним законодавством жінка, чиє життя під загрозою, має право законно перервати вагітність.

22 жовтня минулого року Конституційний Суд Польщі постановив, що аборти у випадках вад плода є неконституційними та що переривання вагітності дозволено лише у випадках зґвалтування, інцесту або загрози здоров’ю матері, що становить лише близько 2% від загальної кількості. Закон набув чинності в січні 2021 року.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.